Update:

We verwachten rond kwart over 3 in Schulen aan te komen.

Tot straks!

Wij zijn net vertrokken met de bus. We houden jullie onderweg op de hoogte.

Een leerrijke dag in Gent

Deze ochtend zijn we de dag gestart met een stevig ontbijt. Nadat we ons lunchpakket hadden gemaakt, trokken we naar het Gravensteen. Daar werden we tot stoere ridders geslagen. We kregen er een boeiende uitleg van de gidsen. Daarna zochten we een leuk plekje om te picknicken, dit was er eentje met uitzicht op het water. Onze boot stond ondertussen al klaar om van hieruit de mooiste plekjes van Gent te ontdekken. Na onze boottocht trokken we weer naar de speeltuin. Hier speelden we onder andere voetbal en Kubb. Toen onze maagjes begonnen te knorren, keerden we terug naar ons verblijf en hier aten we pompoensoep, veggie spaghetti en chocomousse. We sloten de avond af met een grappige film en

Dag 1 in G(h)ent...

‘t es ier vree wijs!! Na een rustige rit en een korte wandeling kwamen we rond 11 uur aan in ons verblijf. We zochten een leuk plekje om te picknicken en vervolgens stond de gids al op ons te wachten. Hij nam ons mee op pad door het centrum van Gent. We leerden nog heel wat bij over deze stad. Na al dat luisteren hadden we nood aan wat beweging en gingen we naar een speelpleintje in de buurt. Daar hebben we ons even kunnen uitleven! Terug in de jeugdherberg was het tijd om onze kamers te gaan ontdekken en werden we verrast met een bezoekje van meester Jan. Om half 7 konden we genieten van een heerlijk diner: juliennesoep en kip met rijst en groentjes. Voor wie zijn bordje flink leeg at, was

L5 en L6 komen veilig aan in Gent

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar zijn omstreeks 11.15 uur veilig aangekomen aan hun verblijf. Later volgen er meer foto's in de fotogalerij.

L1 en L2 op herfstwandeling

Op dinsdag 22 oktober ging het 1ste en 2de leerjaar op herfstwandeling. Zij gingen naar de boswandeling in Eindhout. Enkele foto's hiervan vind je terug in de fotogalerij.

Dag van de jeugdbeweging

Vrijdag 18 oktober was het dag van de jeugdbeweging. Alle kinderen mochten die dag in de kledij van hun jeugdbeweging naar school komen. Een paar foto's daarvan vind je terug in de fotogalerij.

Toneel op school

Op maandag kwam Jo De Rijck met zijn theatervoorstelling naar onze school. Het thema dat hij behandelde was milieu. Het 5de en 6de leerjaar kregen nog wat extra info over de techniek achter de schermen. Enkele foto's van het toneel vind je in de fotogalerij.

L2: Het maken van fruitsatés

Het tweede leerjaar werkte rond het thema fruit. Hier maakten ze kennis met verschillende soorten fruit. Het maken (en smullen) van fruitsatés stond ook op het programma! Enkele foto's daarvan vind je terug in de fotogalerij.

L1: Hup en aap

Aap de klaspop ging mee turnen met de kinderen van het eerste leerjaar. Enkele foto's hiervan vind je terug in de fotogalerij.

Dag van de leerkracht

Op zaterdag 5 oktober is het dag van de leerkracht! Daarom werden onze leerkrachten vandaag al bedankt door de ouderraad met een heerlijke taart. Alle leerkrachten aten met veel smaak een stukje van het "Het heerlijke team". Een dikke dankjewel aan de ouderraad!

L6: Shorttrack schaatsen

Op donderdag 3 oktober nam het 6de leerjaar deel aan het shorttrack schaatsen van MOEV. Enkele foto's van deze glijdende activiteit vind je terug in de fotogalerij.

Sponsorloop

Op vrijdag 27 september vond onze sponsorloop plaats. Alle leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben de ziel uit hun lichaam gelopen. Waarvoor dank! Ook willen we de talrijke supporters en sponsors danken voor hun steun! Foto's van deze sponsorloop vind je terug in de fotogalerij.

In de kijker
no-posts-feed.on-the-way
no-posts-feed.stay-tuned
Recente berichten
Archief
Er zijn nog geen tags.
Zoeken op tags

© 2016 - De Schuit, Kerkstraat 19, 3540 Herk-de-Stad