top of page

Waarom De Schuit?

1. Wat onmiddellijk opvalt is: de naam begint met de eerste lettergreep van de naam van ons dorp Schulen, toch mooi meegenomen!

2. Deze naam heeft iets beschermend. Kom maar in onze Schuit, dan ben je veilig. Dit is toch één van de christelijke waarden, namelijk geborgenheid bieden.

3. Een groot voordeel is: er is nog geen school die deze naam draagt, wat toch een voorwaarde was. De naam is dus origineel.

4. De school ligt kort bij het Schulensbroek. Vroeger hadden vele mensen in de omgeving een Schuit, want het waren vissers of eendenjagers. 

Het Broek stond geregeld onder water. Zelfs nu nog dient het Broek als wachtbekken. 
Nu is het Schulensmeer erbij gekomen en daar zien we ook veel Schuiten liggen, van vissers. De naam is dus herkenbaar bij ons.

5. Wanneer er nu een nieuw kind op school komt, kunnen we heel leuk zeggen: een nieuwe kornuit stapt in onze Schuit! Een kornuit is een vriend of vriendin! Na het 6de leerjaar verlaat er weer een kornuit onze Schuit!

6. Kinderen leven nog in een fantasiewereld. Met de naam kunnen we inderdaad wat fantaseren. Dit is trouwens altijd fijn. 
Aan het hoofd van onze Schuit staat de kapitein (de directeur). Onze Schuit heeft een aantal stuurmannen (-vrouwen) en dat zijn de leerkrachten, die de Schuit in de juiste koers trachten te houden. De leerlingen (kornuiten) zijn de matrozen.

7. Aan deze naam kan je zelfs een heel mooi uithangbord of schoollogo linken.

8. De school is een eerder kleine, landelijke dorpsschool en de naam Schuit is dan ook in overeenstemming.

9. In september stappen we (weer) allen in onze Schuit en samen dobberen we op het soms kalme en soms woelige water. 
Een schooljaar verloopt immers ook niet altijd even rustig. Maar we houden onze Schuit drijvend, steeds met de bedoeling in de juiste richting te varen, 
om in juni weer behouden aan te komen. Mooi om te vertellen!

10. Jij was een goede matroos op onze Schuit, want je hebt flink gewerkt dit schooljaar. Proficiat.

 

-Rudo Vanhees

bottom of page