top of page

Mergelklassen dag 2

"Opzij... opzij... opzij ... Maak plaats ... Maak plaats ... Maak plaats ... We ...' (Ja hoor, met dit liedje werden we gewekt door de juffen.)


Na een stevig ontbijt gingen we met een ervaren gids per klas op pad. We zochten zelf de weg met kaart en kompas. Onderweg was er al heel wat te beleven, zo leerden we sporen van dieren ontdekken, liepen we door een weide met koeien en proefden we van de natuur.


Na een leerrijke tocht kwamen we aan bij het speelbos. Daar kregen we als opdracht om een kamp te bouwen, dit moest stevig en waterdicht zijn. Iedereen was enthousiast en werkte goed mee. Stuk voor stuk slaagden we in hun opdracht!


Terug aangekomen aan ons verblijf moesten we sprinkhanen gaan zoeken, wat we hiermee zouden doen was nog even een raadsel. Vervolgens leerden we een techniek om vuur te maken met vuurstokjes, watjes en stro. Ondertussen maakten de gidsen een groot kampvuur, waarna duidelijk werd waarvoor de sprinkhanen zouden dienen. De echte fijnproevers onder ons wisten deze lekkernij te smaken. Anderen hielden het dan weer bij een marshmallow geroosterd aan het vuur.


's Avonds konden we nog genieten van lekkere tomatensoep, spaghetti en een ijsje als dessert.


Een minifuifje volgde nog om de dag af te sluiten. We zongen ons Mergellied uit volle borst en dansten mee op onze favoriete hits.


Pyjama aan, bedje in, lichtje uit ..... Tot morgen!


Groetjes vanuit Voeren!